Elsted Skoles opskrift på tærte med ramsløg
Mikkel Wejdemann, der er manden bag MadMikkel, var i foråret 2018 på besøg i kantinerne på en række skoler i Aarhus Kommune. Formålet var at inspirere både personale og børn til at gå på opdagelse i naturens eget spisekammer. Opskriften her er derfor udviklet af kantineleder Jane Nielsen på Elsted Skole i samarbejde med Mikkel Wejdemann. Tærterne blev i foråret, hvor ramsløg var i sæson, serveret i skolens kantine. Skolebesøgene er en del af Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus.

Tærtedej:
180 g olie
150 g sesamfrø
875 g mel
2½ tsk. salt
5 æg
210 g vand
Det hele æltes sammen og stilles køligt ½ time.
Rul dejen ud til 5 cirkler, der passer til en tærteform på ca. 20 cm. i diameter. Lad dejen hvile ca. 10 minutter på bordet, så dejen ikke trækker sig for meget sammen, når den kommes i formen.
OBS: bunden skal ikke forbages.
Tærtefyld:
1 broccoli
500 g kartofler (kogte) i tern
2 håndfulde soltørrede tomater
20 blade ramsløg i strimler
Fyld tærterne først og dernæst hældes æggemassen over.
Æggemassen:
15 dl pasteuriserede helæg
5 dl mælk
Salt og citronpeber
Bages ved 160 grader i ca. ½ time.
