Tærte med ramsløg

#Vilde urterSkrevet af Jane Nielsen, Kantineleder på Elsted skole

Tærtedej:
180 g olie
150 g sesamfrø
875 g mel
2½ tsk. salt
5 æg
210 g vand

Det hele æltes sammen og stilles køligt ½ time.

Rul dejen ud til 5 cirkler, der passer til en tærteform på ca. 20 cm. i diameter. Lad dejen hvile ca. 10 minutter på bordet, så dejen ikke trækker sig for meget sammen, når den kommes i formen.

OBS: bunden skal ikke forbages.

Tærtefyld:
1 broccoli
500 g kartofler (kogte) i tern
2 håndfulde soltørrede tomater
20 blade ramsløg i strimler

Fyld tærterne først og dernæst hældes æggemassen over.

Æggemassen:
15 dl pasteuriserede helæg
5 dl mælk
Salt og citronpeber

Bages ved 160 grader i ca. ½ time.