Tærte med porre, ost, pastinak og æble

#Frugter og bærSkrevet af Anemette Olesen

100 g hvedemel
100 g grahamsmel
100 g smør
Smør til formen
2 porrer
30 g smør
1 pastinak
250 g hytteret
2 revne æbler
3 æg
1 dl revet ost.

Ælt smør med melet – evt på food processor (smørret må gerne være lind). Saml dejen med lidt vand og lad den stå. Skær porrer i tynde skiver riv pastinakken fint og sauter herefter pastinak med porreskiver med timian i smør. Kom det i en skål og rør nu de svitsede dele med hytteret, revet ost, revne æbler og æg.

Rul tærtedejen ud og beklæd den i en tærteform.

Forvarm den i ovn ved 200 grader i ca 15 minutter, hvorefter fyldet  fordeles over tærtebunden og bager færdig ved 180 grader i ca. 15 – 20 minutter.

Opskrift er lavet af Anemette Olesen.