Tang-snacks

#TangSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Opskrifter med tang

Her er et par opskrifter med tang: Sprøde tangchips og chokoladedyppet tangkonfekt til den søde tand. Måske den chokoladedyppede tang skal serveres sammen med julegodterne?

Til begge opskrifter bruger man de yderste 10 – 15 cm. af blæretangens skudspidser. Klip spidserne af, inden de begynder at blive seje og træet. Skyl tangen for sand og sorter tangen, så der ikke er snegle mv. i det. Lad tangen dryppe godt af.

Ristet tang

Friterede tangchips

Lad tangen tørre en halv dags tid ved at lægge tangen på en rist eller hænge den over en snor. Tangen skal være næsten helt tør.

Tangen dybsteges i rigeligt olie (rapsolie) i ca. 5 sekunder, indtil tangen puffer let op og skifter farve. Det er vigtigt, at temperaturen på olien ikke overstiger 180 grader. Tangen skal være forholdsvis tør, da olien ellers vil springe lystigt ud af gryden. Vær klar med et stænklåg – eller brug alternativt en si med en karklud over for at fange vildfaren olien.

Tag tangen op og lad det dryppe af på køkkenrulle.
Du kan tilberede både blæretang, savtang og klørtang på denne måde.

tangchips med chokolade

Tangchips med chokolade

Tangen tørres og blandes med en god olie.
Bred tangen ud på bagepapir på en bageplade. Rist tangen ved 130 grader, helst i en varmluftsovn i ca. 25 min. eller til tangen er sprød.

Tangen er lækrest, når den er frisklavet.

Dyp tangstykkerne i smeltet chokolade.