Torske-suaasat

#Fisk og skaldyrSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Torske-suaasat

Her er opskriften på en lækker torskesuppe, som vi har serveret på et par af vores fisketure med Naturhistorisk museum.

4-6 portioner (ca. mængdeangivelser)

150 g. bacontern
1 spsk. smør
300 g. istandgjort torsk
2 stk. løg
2 fed hvidløg
1 stk. bladselleri
2 mellemstore gulerødder/majroer/porrer
3 stk. mellemstore kartofler
Ca. 2. l. bouillon
3/4 dl. grødris
2 1/2 dl. piskefløde
4 stk. laurbærblade
salt og peber
+ evt. en håndfuld ramsløg eller andre urter i sæson

Steg bacon i en stor gryde med smørret ved ikke al for høj varme. Baconen skal ikke steges sprødt, men skal have lov at udvikle den røgede smag.
Rens og hak alle grøntsager fint. Lad grøntsagerne og bacon stege sammen i ca. 10 min. Indtil løgene bliver klare.
Tilsæt bouillon, så det dækker grøntsagerne + noget ekstra vand. Tilsæt laurbærblade og grødris og lad suppen koge lidt ind, ca. 15 minutter. Imens grøntsagerne koger sammen med risene, istandgør du torsken og skærer den ud i mindre stykker. Tilsæt fløden og kog suppen op, så smagen koncentreres. Suppen skal være lind, inden du tilsætter fisken, tilsæt evt. mere væske. Fisken skal kun have ca. 5 minutter, ellers bliver den tør og kedelig.
Smag suppen til med salt og peber. Husk at fiske laurbærbladende op af suppen.

Suppen spises rygende varm på en kold dag, og er lækker sammen med en håndfuld friske urter i sæson, fx ramsløg, løgkarse eller persille.