Urtedeller

#UkrudtSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Ingredienser til ca. 4 portioner:
1 L. vild urt (mælde, bede, skvalderkål el. lign.)
1 lille løg (eller en håndfuld ramsløgsblade/løgkarse)
2 stk. æg
½-1 dl. kikærtemel
½ tsk. revet muskatnød
lidt citronsaft
1 tsk. salt
lidt peber
Fedtstof til stegning

Fremgangsmåde:
Finhak de dampede, vandfri og afkølede urter og rør dem sammen med de resterende ingredienser. Farsen har godt af at stå lidt, for at udvikle smag og for at samle sig. Du kan, uden bekymring, smage farsen til inden den bliver stegt, da danske købeæg er garanteret salmonellafri 😉
Steg dellerne i fedtstof og spis dem lune eller kolde i din madpakke.

 

Særligt om foråret og om sommeren er det nemt at finde masser af urter. Så kan man virkelig få glæde af det grønne.

Disse deller kan varieres med de urter du bedst kan lide, og gerne vil have væk fra haven. De der er bedst, eller minder mest om spinat i smagen, er gåsefod, mælde og strandbede. Men du kan også bruge grove blade af skvalderkål, brændenælde og burresnerre!

 

Opskriften er udviklet af Smag på Aarhus’ egen måltidssnedker Ursula Meander Bjerggaard.