Urteost med mælkebøtte

#UkrudtSkrevet af Anemette Olesen, forfatter af Mælkebøtten i mad og medicin

Urteost

1 håndfuld Sprøde friske blade af mælkebøtte – (de inderste  lidt hvide)
2 liter kærnemælk
2 dl creme fraiche
½ tsk urtesalt
1 revet æble

Sæt kærnemælken over at koge i en gryde-Der må ikke røres i det .
Når det koger op skilles ostestof fra vallen.
Si så ostestoffet gennem et klæde og gem vallen til fladbrød.

Når ostestoffet er dryppet af kommes det i en skål og røres med fintrevet æble evt. også en gulerod  samt creme fraiche og lidt hakket mælkebøtteblade. Osten kan evt. stoppes i en skål og herefter vendes ud på en tallerken.

Pyntes med de friske gule randblomster og evt  lidt finthakket mælkebøtte . Spises med fladbrød til.

Denne opskrift er fra bogen ‘Spis dit ukrudt ’ af Anemette Olesen, og bringes her med tilladelse fra Skarresøhus ForlagDu kan finde mange flere opskrifter med mælkebøtten i bogen.