Urtepandekager

#Vilde urterSkrevet af Ursula Bjerggaard

Pandekager over bål! Ja, det skal man da have :-)

Urtepandekager

4 portioner (ca. mængdeangivelser)

2 dl. hvedemel
4½ dl. mælk
3 stk. æg
½ tsk. salt
1 håndfuld istandgjorte urter
50 g. smeltet smør

Disse pandekager kan varieres med de urter du bedst kan lide, og gerne vil have væk fra haven!

Pisk melet sammen med lidt af mælken, så alle klumper er væk. Tilsæt resten af mælken, æg og salt – og pisk det hele godt sammen. Hvis du vil bruge lidt mere grove urter så som brændenælder, mælde eller strandkål, kan du med fordel hælde lidt kogende vand over urterne inden du hakker dem fint. Bland urterne og det smeltede smør i din pandekagedej.
Pandekagerne bages i en pande så tynde som du har lyst. Du kan godt bruge ekstra smør/olie på panden, hvis du synes, men de kan bages uden 😉

Du kan bruge disse pandekager både som søde pandekager eller til aftensmaden. Det afhænger af hvad du vælger at komme på dem!