Urtepandekager

#Grønt fra havenSkrevet af Ursula Bjerggaard

Urtepandekager

Pandekager over bål er super hyggeligt, men de kan naturligvis også bages på almindelig pande hjemme i eget køkken.

Ingredienser
4 personer

2 dl. hvedemel
4 dl. mælk
3 stk. æg
½ tsk. salt
1 håndfuld finthakkede urter
1 spsk. smagsneutral olie

Disse pandekager kan varieres med de urter du bedst kan lide, og gerne vil have væk fra haven!
Eller prøv at drysse hyldeblomster i dejen.

Pisk melet sammen med lidt af mælken, så alle klumper er væk. Tilsæt resten af mælken, æg, fedtstof og salt og pisk det hele godt sammen, inden du tilsætter de hakkede urter. Hvis du vil bruge lidt mere grove urter, som brændenælder, mælde eller strandkål, kan du med fordel hælde lidt kogende vand over urterne, inden du hakker dem fint.

Pandekagerne bages på en pande, så tynde som du har lyst. Du kan godt bruge ekstra smør/olie på panden, men de kan fint bages uden.

Du kan både bruge disse pandekager som søde pandekager og som madpandekager til aftensmaden. Det afhænger af, hvad du vælger at komme på dem.