Urtesalt

#UkrudtSkrevet af Anemette Olesen, forfatter af Mælkebøtten i mad og medicin

Fremstilling af 4 urtesalte

Den stærk krydrede urtesalt:
10 fed hvidløg
1 stykke chili
2 spsk. blade af mælkebøtte
1 spsk. merian eller purløg
ca. 300 g salt

Forårsurtesalt med vitaminer:
100 g brændenældeblade
50 g skvalderkålsblade
100 g blade af mælkebøtte
2 dl havkørvel eller spansk kørvel
300 g salt

Urtesalt med bouillonsmag:
200 g løvstikke
2 dl persille
2 dl selleritop
2 dl blade af mælkebøtte
1 dl blomsterhoveder af mælkebøtte
300 g salt

Urtesalt til bagning:
2 dl hørfrø
2 dl birkesfrø
2 dl brændenældeblade eller persille
1 dl solsikkefrø
2 dl randblomster af mælkebøtte
1 spsk. tørre frø af mælkebøtte (uden fnok)
300 g salt

Nb. Du kan også lave urtesalt på bare blade eller blomster. Bladene giver en let bitter smag. Blomster giver en svag gul farve og let sød smag. Blomster kan også kværnes med sukker.

Denne opskrift er fra bogen ‘Mælkebøtten i mad og medicin’ af Anemette Olesen, og bringes her med tilladelse fra Skarresøhus ForlagDu kan finde mange flere opskrifter med mælkebøtten i bogen.