Varm vinterdrik med slåen

#Frugter og bærSkrevet af Sofie Kvist & Stine Kamstrup Knudsen

Varm saft med krydderier

En varm drik med slåen, hyldebær og æble til at lune sig på i kulden. Med krydderier, rosiner og mandelflager minder drikken om gløgg - bare uden alkohol.

Ingredienser til en stor kopfuld:
1-2 dl. Slåensaft, fortyndet så den er drikkeklar
1 dl. Hyldebærsaft, fortyndet så den er drikkeklar
½ dl. Æblemost
1 stang kanel
ca. 5 nelliker
Rosiner og mandelflager
Evt. honning til at søde drikken med

Put væsker og krydderier i en gryde og varm op. Jo længere det får lov at simpre, jo mere smag når krydderierne at afgive.
Smag til med honning, hvis den skal være sødere.

Hvis man vil undgå, at nelliker og rosiner bliver blandet, kan man si drikken inden rosiner og mandler tilsættes.
Omvendt kan man varme rosiner med helt fra start, hvis man er vild med de bløde rosiner.

Server og nyd hyggen i den kolde vintertid.

På billedet her nedenfor er drikken varmet over bål. Det kan forlænge udelivet lidt, at man hygger med bål og varme drikke i haven eller måske ved en shelterplads.