Vild løgsoufflé med brændenælde

#Vilde urterSkrevet af Anemette Olesen, kogebogsforfatter og underviser

2 bundter vilde løg
40 g smør
2 æg
3 dl piskefløde
1 dl mælk
salt og peber
2 dl frisksnittede brændenældeblade

Hak de vilde løg fint og svits dem let i smør.

Pisk æg, fløde og mælk sammen med en gaffel og kom krydderierne og hakket brændenælde i. Kom de svitsede løg i.

Smør 4 små souffléforme med olie og fordel soufflémassen heri og bag dem i vandbad ca. 20 minutter ved 200 grader.

Vend dem ud af formene og server dem varme.

Opskriften er lavet af Anemette Olesen, der i mange år har arbejdet med haver og mad. Hun har udgivet en række kogebøger og har en fortid som både restauratør, køkkenleder og museumsgartner. Det sidste har skærpet hendes interesse for urternes historie, både kulturelt og medicinsk.

Læs mere om Anemette Olesen på hendes egen hjemmeside