Vild spaghetti og kødsovs

#BlomsterSkrevet af Mai Lange

Virupskoles opskrift på spaghetti og kødsovs med ramsløgspesto og pyntet med hybenrose

Mikkel Wejdemann, der er manden bag MadMikkel, var i foråret 2018 på besøg i kantinerne på en række skoler i Aarhus Kommune. Formålet var at inspirere både personale og børn til at gå på opdagelse i naturens eget spisekammer. Opskriften her er derfor udviklet af kantineleder Ahmad på Virupskolen i samarbejde med Mikkel Wejdemann. Retten blev i foråret serveret i skolens kantine. Skolebesøgene er en del af Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus.

Ingredienser:
Hjemmelavet kødsovs
Frisk kogt spaghetti

Ramsløgspesto:
Ca. 50 blade ramsløg
1 dl. Olivenolie
Saften fra en citron
Lidt koldt vand
En skive daggammelt brød
1 dl. ristede hasselnødder
Salt og peber
Lidt hakket hybenroseblade til pynt

Fremgangsmåde:
Rens ramsløgbladene og snit dem i mindre stykker. Rist hasselnødderne på en tør pande. Put nødder, brød og ramsløgsbladene i en blender. Tilsæt olie og citronsaft og evt. lidt af citronskallen. Blend det hele sammen og tilsæt evt. lidt koldt vand indtil du får den rigtige konsistens.
Smag til og peston sammen med kødsovsen og pynt med et drys finthakkede hybenroser.