Vinblade dolmer

#Grønt fra havenSkrevet af Piruza Ali

Malfuf

vinblade
3 dl ris
2 mellemstore finthakkede løg
2 mellemstore finthakkede tomater
3 store håndfulde persille – finthakket
1 håndfuld mynte (tørret mynte kan også bruges) – finthakket
saften af 2 citroner
1 spsk. salt
1 ½ dl madolie

Fremgangsmåde:
Risen skal vaskes og læges i en skål (Bemærk at risen IKKE er kogt ved tilberedelsen), derefter skal man lægge alle ingredienserne i en skål , og blande det hele godt sammen med risen. Smag en smule for at se om der evt. mangler lidt salt.
Man ligger vinbladet fladt, hvor man placere lidt ris i midten, hvorefter man folder den ene side over risen, og dertil den anden side, også ruller man fra bunden til toppen.
Så er vinbladet fylde til en lille dolme, når alle vinblade er rullede sammen ligges disse i en gryde.
Der tilsættes saften af ½ – 1 citron alt efter hvor syrligt selve fyldet er. Derefter tilsættes en smule madolie; bare så de ikke bliver helt tørre, og dernæst vand nok til at det dækker dolmen.
Bemærk at den ikke skal drukne i vand da den ellers vil blive for slasket. Placér en lille tallerken ovenpå dolmen og lad det koge en time. Først skal det varmes helt op og dernæst skal varmen skrues ned til mellem varme/lav varme når det begynder at koge.