Ymer med jordbær/rabarberkompot og syrlige blomster

#Frugter og bærSkrevet af Mai Lange

Sødalskolens opskrift på ymer med syrlige blomster

Mikkel Wejdemann, der er manden bag MadMikkel, var i foråret 2018 på besøg i kantinerne på en række skoler i Aarhus Kommune. Formålet var at inspirere både personale og børn til at gå på opdagelse i naturens eget spisekammer. Opskriften her er derfor udviklet af kantineleder Tine Bak Laursen på Sødalskolen i samarbejde med Mikkel Wejdemann. Denne forfriskning blev i foråret serveret i skolens kantine. Skolebesøgene er en del af Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus.

Kompot til 4 pers.

Ingredienser:
500 g rabarber (friske eller frosne)
200 jordbær (friske eller frosne)
1 ½ dl rørsukker
3 spsk. citronsaft
1 spsk. vaniljepulver eller 1 vaniljestang

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne i et ildfastfad og bag det i 20 min ved 180 grader.

Anret det i små skåle med ymer, kompot og pynt med syrlige blomster.
Tip: Pynt desuden også med nødder.