Mad med vilde råvarer

Hvad kan de vilde råvarer bruges til?

Når du bruger de friske råvarer direkte fra naturen, følger du helt naturligt årets gang. Ramsløgspesto hører foråret til, mens æblekage er en af efterårets glæder.

Naturen byder på mange forskellige råvarer året igennem, så der er masser af muligheder for at lave og nyde vild mad. Frugter og bær er dejlige at spise på gåturen, mens grønne urter, svampe og fisk skal en tur hjem i gryden.

Opskrifter

Vi lægger løbende nye opskrifter her på siden, blandt andet de opskrifter, der har været i brug på vores guidede naturture. Hvis du selv laver opskrifter med naturens råvarer, som du gerne vil dele med andre, er du meget velkommende til at sende dem til smag@aarhus.dk, så lægger vi dem her på siden.

Du kan også finde en række lækre opskrifter i Naturstyrelsens naturkogebog og på Skoven i Skolens hjemmeside. Vores samarbejdspartner Byhøst lægger også løbende nye opskrifter på deres hjemmeside.

Der er en række kogebøger og guides til både at sanke og tilberede vilde råvarer, så tag en tur på biblioteket og lad dig inspirere.

Havtorn og æble

Guidede naturture med smagsoplevelser

Du er meget velkommen til at deltage i de guidede naturture, vi arrangerer i regi af Smag på Aarhus. Ved vores arrangementer formidler vi både viden om den spiselige natur og inspirerer til, hvordan man bruger råvarerne. Oftest har vi køkkengrej med, så vi på stedet – og sammen med deltagerne – kan tilberede og smage de høstede råvarer.

I oversigten over kommende arrangementer kan du både finde naturturene og andre tilbud om oplevelser arrangeret af Smag på Aarhus eller andre aktører.

Du er også meget velkommen til at tilføje dine arrangementer i kalenderen.

køkken på stranden