Mad med vilde råvarer

Hvad kan de vilde råvarer bruges til?

Når du bruger de friske råvarer direkte fra naturen, følger du helt naturligt årets gang. Ramsløgspesto hører foråret til, mens æblekage er en af efterårets glæder.

Naturen byder på mange forskellige råvarer året igennem, så der er masser af muligheder for at lave og nyde vild mad. Frugter og bær er dejlige at spise på gåturen, mens urter, svampe og fisk skal en tur hjem i gryden.

Opskrifter

Vi lægger løbende nye opskrifter her på siden, blandt andet de opskrifter, der har været i brug på vores guidede naturture. Hvis du selv laver opskrifter med naturens råvarer, som du gerne vil dele med andre, er du meget velkommende til at sende dem til smag@aarhus.dk, så lægger vi dem her på siden.

Du kan også finde et væld af opskrifter ved at søge på nettet. Blandt andet er der lækre opskrifter på hjemmesiden Vild Mad, i Naturstyrelsens naturkogebog og på Skoven i Skolen.

Der er en række kogebøger og guides til både at sanke og tilberede vilde råvarer, så tag en tur på biblioteket og lad dig inspirere.

Havtorn og æble

Guidede naturture med smagsoplevelser

I oversigten over kommende arrangementer kan du både finde Aarhus Kommunes egne arrangementer og andre inspirerende tilbud, som andre aktører står bag.

Ved nogle arrangementer bliver der tilberedt mad med naturens råvarer, ved andre kan du smage på noget eller måske få en opskrift med hjem.

Du er også meget velkommen til at tilføje dine egne arrangementer i kalenderen. På den måde får vi delt mest mulig viden og inspireret hinanden.

køkken på stranden